Lomalle Ruotsiin

Monelle suomalaiselle ensimmäinen matka ulkomaille tapahtuu juurikin rakkaaseen naapurivaltioomme Ruotsiin. Ruotsi on niin helppo ja kiva. Siellä ei joudu yllättävän kulttuurishokin kynsiin ja kaikki on siistiä ja turvallista.

Lomalle Ruotsiin

Kaupungit ovat kauniita ja maaseutu muistuttaa hyvin paljon omaamme. Silti päästään nauttimaan ulkomaille matkustamisen parhaista puolista, uusista nähtävyyksistä ja ehkä jopa hotelliyöpymisestä. Hintatasoltaan Ruotsi on hyvin paljon samaa luokkaa kuin Suomi, mutta kurssien vaihtelun myötä, saattaa se joskus osoittautua jopa edullisemmaksi kohteeksi shoppailulle. Helppoutensa ja läheisen sijaintinsa vuoksi, saattaa Ruotsi monelta jäädä myös kokematta. Ajatellaan, että naapurimaa on ehkä liiaksi Suomen kaltainen eikä riittävän eksoottinen lomakohteeksi. Vaan Ruotsia vähätelessä, voikin jäädä monesta paitsi! Ei kannata jättää tutustumatta näinkin helposti saavutettaviin nähtävyyksiin ja kokemuksiin. Paljon on upeaa ja eksoottista ihmeteltävää kaukaisissa maissa, mutta läheltäkin löytyy yhtä sun toista, mikäli lähtee rohkeasti tutkimusmatkalle.
Ruotsi on erinomainen kohde varsinkin lapsiperheille, sillä tekemistä löytyy yllin kyllin kaiken ikäisille. Myös muodin osalta Ruotsi tarjoaa useita suloisi pikku-putiikkeja, täynnä pohjoismaista designiä ja suuria ostoskeskuksia, joista löydät tunnetuimmat brändit. Myöskään ruoan suhteen ei matkailija yleensä tule pettymään, sillä perinteisiä herkkuja löytyy kaikkialta, eikä eksoottinen valikoimakaan jää vähäiseksi. Retkeilijälle on tarjolla useita, upeita vaihtoehtoja leirintään ja mikäli mielii lähteä autolla tutkimaan ympäristöä, ovat kauniit kylätiet ja hyvin hoidetut valtaväylät varsin miellyttävä tapa tutustua maahan. Ruotsin Lappi on virkistävä vaihtoehto lasketteluun ja uusista hiihtoreiteistä nauttimiseen. Kauniit kaupunkikohteet puolestaan avaavat mahdollisuuden kurkistaa Ruotsin kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Nähtävyydet ja kiinnostavimmat kohteet

Ruotsin pääkaupunkia Tukholmaa on usein tituleerattu Pohjoismaiden kauneimmaksi kaupungiksi. Se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki, eikä sitä tule Ruotsiin matkustavan jättää väliin. Tukholma on täydellinen lomakaupunki siististä ympäristöstä, vanhasta arkkitehtuurista, shoppailusta ja hyvästä ruoasta nauttivalle. Turhaan eivät ihmiset puhu Tukholman kauneudesta, sillä talot ovat kuin sieviä, erivärisiä keksipaketteja. Sen nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Tukholman kaupungintalo sekä taistelulaivamuseo Vasamuseet. Kuninkaanlinnassa kannattaa myös ehdottomasti pistäytyä bongaamassa kummituksia.

Nähtävyydet ja kiinnostavimmat kohteet

Uppsala puolestaan on suloinen yliopistokaupunki, noin 70 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Päiväreissaajan kannattaa siis pyrkiä aikataulujen puitteissa pistäytymän myös tässä, Pekka Töpöhännän kotikaupungissa. Uppsalassa sijaitsee upea barokkityylinen puutarha sekä nykyään museona toimiva yliopiston päärakennus, Gustavianum. Pohjoismaiden suurin katedraali löytyy niin ikään Uppsalasta sekä pieni Pekka Töpöhäntä- teemainen seikkailutalo. Mikäli mielii pääkaupunkiseutua pidemmälle, on kaunis Gotlannin saari erinomainen kohdevaihtoehto. Hansakaupunki Visby, kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. myös lapsiperheille löytyy tekemistä myös Visbyssa, nimittäin kaupungin kupeesta löytyy muun muassa Gneibbyn puuhamaa, vesipuistoineen ja huvipuistolaitteineen. Myös Peppi Pitkätossun huvikumpuun pääset tutustumaan Visbyssa. Gotlannin saarelle ei tosin kannata pistäytyä kiireessä, vaan varata aikaa vähintäänkin muutama päivä ympäristö kierrellen. Tukholmasta Gotlantiin on mahdollista päästä helpoiten lentäen tai autolauttaa pitkin Oskarshamnista tai Nynäshamnista. Mainitsemisen arvoisia kohteita ovat myös muun muassa suosittu Kolmårdenin  eläinpuisto, joka onkin suurin Pohjoismaissa. Siellä on nähtävillä jopa yli 750 eri eläinlajia sekä jännittävä safari, jossa pääset autosta käsin ihastelemaan ympärillä kuljeskelevia villieläimiä. Göteborgista sen sijaan löytyy Pohjoismaiden suurimmaksi todettu huvipuisto sekä tiedekeskus Universum, jossa pääset ratkomaan murhamysteereitä ja tutustumaan sademetsän luontoon. Suomesta pääsee myös kätevästi lentäen suoraan Göteborgiin. Ruotsista löytyy lukuisia kauniita kaupunkeja ja lumoavaa maaseutua, tutkittavaksi joko pyörällä tai rennosti autoillen. Suomalaisten kateus Ruotsia kohtaan on varsin ymmärrettävää, kun ottaa huomioon sen vanhat, vuosisatoja säilyneet rakennukset ja modernit tiedekeskukset ja huvipuistot. Kateudesta tosin kannattaa päästä yli ja nauttia täysin siemauksin naapurimaan tarjoamista viihdykkeistä.

Comments are closed.