Parhaat vaelluskohteet Baltian maissa

Oletko suunnittelemassa jo uutta matkaa, johon haluat ehkä lisätä muutakin kuin suuria kaupunkeja tai hiekkarantoja? Jos olet yhtään kiinnostunut vaelluksesta, nyt on hyvä aika aloittaa suunnittelemaan seuraavaa seikkailua. Baltia on erittäin hyvä kohde vaellukseen ja sen upea luonto tarjoaa sinulle varmasti monia nähtävyyksiä. Kaiken tämän lisäksi, suomalaiselle matkaajalle kohteet ovat turvallisia ja monelle myös tuttuja. Viro on yksi suomalaisten suosikeista, mutta seuraavalla matkalla kannattaa lähteä Tallinnan ulkopuolelle, sillä luonto odottaa sinua. Myös Latvia sekä Liettua ova hyviä vaihtoehtoja ja tulet varmasti löytämään paljon uusia nähtävyyksiä sekä kokemuksia tältä reissulta. Katsomme siis seuraavaksi, mihin kohteisiin sinun kannattaa mennä ja miten sinun tulee varautua vaelluksee.

Viro

Vaellus on tietysti laji, joka vaatii taitoa edes jonkin verran. Varsinkin jos haluat lähteä pidemmälle matkalle, joka kestää jopa yön tai useamman yli. Varusteet ovat kaikista tärkein asia, sillä vaatteet pitävät sinut lämpimänä sekä suojaavat esimerkiksi auringolta ja hyönteisiltä. Baltian maissa ilmasto on suhteellisen samanlainen kuin Suomessa, joten sinun ei tarvitse varautua siihen erikseen. Ota siis mukaan vaatteet, jotka sopivat vuodenaikaan ja joita käytät myös Suomessa kulkiessasi. Ensimmäisenä esittelemme Viron hyviä kohteita. Kuten monet suomalaiset, myös monet virolaiset arvostavat luontoa ja sen antamia kokemuksia. Marjoja voit kerätä monissa paikoissa, koota teltan sille sopivalle alueelle tai viettää hauskan iltapäivän metsäpoluilla. Vaihtoehtoja on monia ja ne kaikki sopivat niin yksin matkustavalle kuin koko perheen tai kaveriporukan kanssa matkaavalle. Jos vaeltaminen ja Viro ovat aivan uusia asioita, voit halutessasi varata myös ohjatun reitin, jonka aikana sinulle esitellään valitsemaasi aluetta ja näytetään kaikki parhaat kohteet. Näin et tietysti jää paitsi mistään ja voit nauttia huoletta luonnon ihmeellisistä nähtävyyksistä. Voimme suositella sinulle erityisesti sellaisia kohteita kuin Muhun saari ja Saarenmaa. Kun haluat pois kaupungin hälinästä, nämä kohteet vievät sinut Viron kauniille saarille, jotka ovat myös niitä tunnetuimpia. Molemmat kohteet pitävät sisällään myös ravintoloita sekä hotelleja. Sinun ei siis tarvitse viettää koko matkaa luonnossa, vaan voit joko matkan alkuun tai loppuun tehdä joko yhden päivän tai useamman levähdyksen niiden tarjonnan ympärillä.

Latvia ja Liettua

Latvia ja Liettua

Nämä maat saattavat olla hieman vieraampia sinulle, mutta suosittelemme niitä vahvasti. Jos haluat päästä hieman kauemmas Suomesta, mutta et ole koskaan näissä maissa käynyt, nyt on hyvä hetki rohkaistua ja ottaa selvää siitä, milloin ja minkälaisen retken voit niihin tehdä. Jos haluat vaeltaa Latviassa, sinulla on mahdollisuus tehdä pitkä reitti, joka johtaa Tallinnaan, eli Viroon. Tämä reitti siis antaa sinulle mahdollisuuden tutustua molempien maiden luontoon ja se on varmasti hyvä seikkailu. Reitti on nimeltään metsäreitti ja sen kokonaispituus on yli 1000 kilometriä, mikä tarkoittaa sitä, että se sopii kokeneemmille vaeltajille. Mutta ei huolta, metsäreitti on jaettu myös osiin, joten voit käydä kävelemässä vain pienen osan siitä. Liettuassa on myös upea luonto ja esimerkiksi Pavilionysin kansallispuisto tarjoaa hyvän mahdollisuuden lyhyemmälle vaellusretkelle. Tällä puistolla on niin metsää kuin jokia nähtävänä ja se on taatusti erilainen puisto, kuin mihin olet Suomessa tottunut. Reittejä on sielläkin useampi ja voit valita joko lyhyen tai pitkän. Valitsit sitten minkä tahansa niistä, tulet varmasti näkemään paljon uutta. Puiston voi myös ottaa osaksi matkaa, jossa yhdistät maan kaupunkeja ja tämän osan. Se sopii siis vaikka yhden päivän kohteeksi, sillä puisto ei ole hirveän suuri. Vaellusta kuitenkin saat harrastaa paljon, varsinkin jos vierailet kaikissa kolmessa maassa, jotka tässä tekstissä mainitsimme.

Comments are closed.