Suosituimmat turistinähtävyydet Suomessa

Kotimaan matkailu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ilmastonmuutoksen ja hiilijalanjälkien vähentämisen myötä. Enää ei lennetäkään kauas etelään suuri päästöisillä lentokoneilla, vaan otetaankin kesällä matka Suomen sisälle, joko omalla autolla tai junalla. Juna onkin näistä kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto ja Suomessa onkin todella kattava junaverkko, joka vie oikeastaan minne tahansa. Suomi tarjoaakin kotimaan turisteille ja ulkomailta tuleville turisteille kattavan valikoiman erilaisia nähtävyyksiä.

Vaikka Suomi ei olekaan maailmanlaajuisesti mikään kovin suuri turistien kohde, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että täällä ei olisi mitään tarjottavaa turisteille. Suomi tarjoaakin yllättävän paljon ja monipuolisesti erilaisia turistinähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joista vain harva on loppujen lopuksi tietoinen. Se tekeekin Suomesta todella hyvän maan matkustaa, nimittäin täällä saa kierrellä nähtävyyksiä ilman Euroopan turistikaupunkien turistimassoja. Se tekeekin matkustamisesta paljon vapauttavampaa, eikä nähtävyyksille tarvitse herätä aamu kuudelta välttääkseen massan. Kuitenkin Suomenkin turismi on jatkuvassa kasvussa, sen tietoisuuden kasvamisen myötä, joten Suomessa kannattaakin matkustaa nyt vielä, kun kaikkialle pääsee rauhassa.

Mitä nähtävää Suomessa sitten on?

Tämä tuleekin usein ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan lomasta Suomessa. Suomi on vielä sen verran tuntematon maa, että sen nähtävyyksistä ja tarjonnasta ei olla vielä oikein tietoisia. Suomi kuitenkin tarjoaa erittäin laajan valikoiman erilaisia nähtävyyksiä ja tekemisistä joka makuun. Oli sitten kyseessä kaupunkiloma tai vaellus keskelle luontoa, niin Suomi tarjoaa siihen loistavat puitteet. Tässä kappaleessa käymmekin hieman läpi, että mitä kaikkea Suomesta oikein löytyy.

Helsingin katedraali

Helsinki on varmasti yksi Suomen tunnetuimmista paikoista, jonka turismi kukoistaa kesäisin. Helsingissä pääsee toteuttamaan rauhallisen suurkaupunkiloman. Helsinki on huomattavasti pienempi, kuin muut Euroopan pääkaupungit, joka tekeekin siitä mukavan leppoisan lomakohteen. Helsingissä pääsee nauttimaan kaupunkilomasta, ilman suurkaupungin kiirettä. Helsinki itsessään tarjoaa laajasti nähtävyyksiä vanhoista rakennuksista, vanhoihin linnakkeisiin ja uusiin aktiviteetteihin. Suosituimmat nähtävyydet Helsingissä on Suomenlinna, joka on Suomen vanhin sodan aikainen linnake, Helsingin kaupungin teatteri ja taidemuseo, jotka tarjoavat jatkuvasti vaihtuvia esityksiä, modernin taiteen museo ja Kampin kappeli. Helsingin läheisyydessä taas sijaitsee erittäin kaunis vanhakaupunki Porvoo, joka lumoaa turistit sen värikkäillä puurakennuksilla ja Suomen eteläisin paikka eli Hanko, joka tarjoaa loistavat uimarannat ja saaristomaisemat.

Toinen erittäin suosittu turistikohde Suomessa taas on Lappi. Tänne matkustaa talvella turisteja ympäri maailmaa, kokemaan Suomen lumisen ja kylmän talven. Lapissa riittääkin nähtävää vuodenajasta riippumatta. Talvella Lapissa kaikkein suosituimmat nähtävyydet ovat laskettelu, maastohiihto ja koiravaljakko safarit, unohtamatta tietenkään Suomen tunnettuja revontulia. Lappi tarjoaakin sanoinkuvaamattoman kauniit lumiset maisemat, joita pääsee ihailemaan hyvin tehdyillä laduilla hiihtäen. Talvella Lapissa pääseekin todelliseen jouluntunnelmaan, nimittäin lähellä Rovaniemeä sijaitsee joulupukin kylä. Joulupukin kylässä pääseekin näkemään tonttujen touhun joulun alla. Keväällä Lappi taas tarjoaa upean vihreän vaellusloman luonnon helmassa.

Lappi onkin paras paikka kokea talven vaihtuminen kesäksi ja nähdä melkein silmissä luonnon vihertyvän kesää varten. Keväällä Lappiin usein mennäänkin telttailemaan ja vaeltamaan. Lappi tarjoaakin toistaan upeampia vaellusreittejä, joista suosituin on karhunkierros. Karhunkierroksen voi joko tehdä lyhyenä tai kokopitkänä eli 85 kilometrin vaelluksena. Syksyllä taas Lapissa pääsee näkemään yhden maailman näyttävimmistä ruskista. Syksyllä Lapin valtaa kaikki upeat ruskan värit, joita pääseekin ihailemaan koskemattoman luonnon helmassa. Syksy onkin kaikkein suosituin aika lähteä vaeltamaan Lappiin, sillä silloin maisemat ovat parhaimmillaan. Lappiin voi tietenkin myös lähetä kesällä, mutta silloin kannattaa olla varautunut Lapin suureen hyttysmäärään ja varata kunnolla hyttysmyrkkyä mukaan vaellukselle.

Comments are closed.